homepage

David Westfall (SAD)

članovi žirija 6. Memorijala "Isidor Bajić"

david_westfall

Pijanista David Westfall neguje karijeru koncertnog pijaniste, kamernog muzičara i pedagoga. Koncertira i drži majstorske kurseve širom SAD-a, Kanade, Brazila, Nemačke, Koreje, Kine i Srbije. On je predani kamerni muzičar koji sarađuje sa svetski poznatim gudačkim kvartetima kao što su Jupiter, Chiara i Američki kvartet. Redovno nastupa i drži predavanja u okviru muzičkih konferencija širom SAD-a.

Bio je član žirija na brojnim međunarodnim takmičenjima uključujući Internacionalni pijanistički festival Ricardo Viñes u Španiji, a godinama je delovao i u okviru Državne izborne komisije Fulbright. Predavao je i vodio majstorske kurseve u okviru Svetske konferencije klavirskih pedagoga (SAD), MTNA-CMTA konferencije koju su u Torontu zajednički organizovale Državna asocijacija muzičkih pedagoga SAD i Državne asocijacije muzičkih pedagoga Kanade, kao i u okviru Svetske klavirske konferencije u Novom Sadu. Nedavno je vodio majstorske kurseve na Royal Conservatory u Torontu, Royal College of Music u Londonu, Mannheim univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti, Butler School of Music na univerzitetu u Teksasu. Tokom skorašnje turneje po Južnoj Koreji predavao je i nastupao u vodećim muzičkim školama, uključujući Sejong univerzitet, Sook Myung ženski univerzitet, Državni univerzitet Seula, Sungshin ženski univerzitet i Umetničku srednju školu u Seulu. Tokom leta delovaće kao umetnik u rezidenciji na Internacionalnom festivalu kamerne muzike Three Bridges u Dulutu u Minesoti (SAD) gde će boraviti tri nedelje.

David Westfall diplomirao je na Indiana univerzitetu, a magistraske studije završio je na Hrišćanskom univerzitetu Teksasa i Juilliard School of Music. Doktorirao je na Hartt School of Music Hartford univerziteta. Njegovi profesori bili su poznati koncertni pijanisti Abbey Simon, Gyorgy Sebok i Luiz de Moura Castro. Predaje klavir i klavirsku pedagogiju na Hartt School of Music, gde trenutno deluje i kao jedan od šefova odseka za klavijaturne instrumente i šef odseka za korepeticiju.