homepage

Augsburški gudački kvartet

augsburski_kvartet

Ludwig Hornung rođen je 1954.godine u Bavarskoj gde je 1974. godine završio srednju muzičku školu. Studije violine završio je na Državnoj akademiji muzike u Minhenu, gde su mu profesori bili Kurt-Christian Stier i Gerhart Hetzel, koncertmajstor Bečke filhramonije. Istovremeno, Hornung je studirao violu i kamernu muziku kod profesora Franza Beyera. Karijeru profesionalnog muzičara započeo je u Frajburgu/Brajsgau svirajući u grupi prvih violina u lokalnoj Filharmoniji. Nakon dve godine postao je član Augsburške filharmonije, gde od 1987. godine deluje na mestu drugog koncertmajstora.

Harry Christian rođen je u Temišvaru (Rumunija) 1959. godine, gde je 1978. godine završio srednju muzičku skolu. Iste godine započeo je studije violine na Državnim akademijama za muziku u Minhenu i Štutgartu, a diplomirao je 1983. godine. Profesionalnu karijeru započeo je kao prvi violinist Aix-en-Provence kamernog orkestra u Francuskoj. Od 1987. godine živi u Augsburgu, gde deluje kao professor violine, orkestarski muzičar i drugi violinista Augsburg gudačkog kvarteta.

Ludwig Schmalhofer rođen je u Bavarskoj 1964. godine gde je pre početka studija na Državnoj akademiji muzike u Minhenu 1985. godine završio srednju matematičku gimnaziju. Isprva je svirao violinu kod profesora Heinza Endresa, a zatim se preusmerio na violu koju je učio kod profesora Oscar Lysya i Hariolf Schlichtiga, a predmet kamerna muzika slušao je kod profesora Franza Beyera. Njegova karijera profesionalnog muzičara započela je 1990. godine, kada je angažovan kao violista u Augsburškoj filharmoniji. Schmalhofer deluje i kao dirigent Bobingen kamernog orkestra i professor viole na Državnoj akademiji za muziku u Augsburgu.

Assia Chappot rođena je u Rusiji 1978. godine. Od 1991. do 1995. godine studirala je kod profesora Uzi Vizela na Konzervatorijumu u Tel Avivu, a potom nastavila školovanje u istom gradu na Muzičkoj akademiji. Studije violončela završila je na Gutenberg univerzitetu u Majncu (Nemačka) u klasi profesora Juliusa Bergera (1999-2002) i Jensa Petera Mainza (2002-2004), stekavši diplomu orkestrarskog muzičara 2004. godine. Magistrirala je na istom univerzitetu 2006. godine kod profesora Raphaela Wallfischa. Usavršavala se na brojnim majstorskim kursevima gde su joj profesori bili Michael Strauss (1995. godine), Bernard Greenhouse (Međunarodni čelistički festival Kronberg, 1998. godine), Siegfried Palm (Mannheim i Liestal, Švajcarska 2001. i 2002. godine) i Wolfgang Boettcher (Carl-Flesch akademija, Baden-Baden 2002. godine). Od 2004. godine član je Augsburške filharmonije.